Gündem70 | Karaman Haber, Karaman Haberleri, Son Dakika Karaman Haberleri, Haber

Papağan ve Aslan Balıkları Deniz Biyolojisi Müzesi’nde

Antalya

Antalya sularında yeni görülmeye başlayan İndo-Pasifik kökenli iki tür; Aslan Balığı ve Mavi Çizgili Papağan Balığı, Büyükşehir Belediyesi Deniz Biyolojisi Müzesi’nde sergilenmeye başladı.

ANTALYA - Büyükşehir Belediyesi, Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanlığı’na bağlı Deniz Biyolojisi Müzesi, Türkiye denizlerindeki biyolojik zenginlikleri ziyaretçilerle buluşturmaya devam ediyor. Akdeniz’e Süveyş Kanalı yoluyla girdiği düşünülen ve Antalya körfezine kadar ulaşan İndo-Pasifik kökenli Aslan Balığı ve Mavi Çizgili Papağan Balığı Deniz Biyoloji Müzesi’nde sergilenmeye başlandı. Özellikle sularımızda gün geçtikçe daha sık görülmeye başlayan istilacı türlerle ilgili farkındalık yaratmaya çalışan müzede sergilenen yabancı tür sayısı 45’e yükseldi. 
PASİFİK’TEN AKDENİZ’E UZANAN YOLCULUK 
Deniz Biyoloji Müzesi’nde ziyaretçilerini bekleyen Aslan Balığı’nın bordo, pembe, siyah ve beyaz renklenmeleri olan uzun, dekoratif ve zehirli yüzgeçleri bulunuyor. Doğal yaşam alanı Hint ve Pasifik Okyanusları olmasına rağmen bu tür şimdilerde istilacı bir tür olarak Akdeniz ve Antalya körfezinde kendini gösteriyor. Akdeniz’de ilk kez 1992 yılında İsrail kıyılarında görülen Aslan Balığı, bugün İskenderun Körfezi’nden Antalya Körfezi’ne uzanan kıyı şeridine yayılmış durumda. 
MAVİ PAPAĞAN BALIĞI
Mavi Çizgili Papağan Balığı da Antalya sularında yeni görülen bir tür. Türkiye’de ilk kez 2013 yılında tespit edilen balığın ortalama boyu 50 santimetre. İndo-Pasifik kökenli bu balık, ilginç ve parlak rengi, morfolojisi nedeniyle balık severlerin ilgiyle takip ettiği bir tür olarak öne çıkıyor. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.