Milyonlarca öğrencinin beklediği 2016-2017 eğitim öğretim yılı TEOG sınav takvimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. TEOG ne zaman kaç Nisan gibi soruların cevabını makalemizde bulabilirsiniz.
2016-2017 eğitim öğretim döneminde TEOG ne zaman yapılacak?
Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamalarına göre TEOG 2017 ikinci dönem sınavı 2 oturum şeklinde 26- 27 Nisan 2017 tarihinde yapılacaktır. Orta öğretimden temel öğretime yerleşecek öğrenciler için en önemli sınav olan TEOG iki güne yayılmış olarak gerçekleştirilecektir. Merkezi sınav sistemine göre yapılacak TEOG 2017 de dersler ve sınav yapılacak oturum saatleri şu şekildedir:
Birinci gün Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Matematik derslerinden sınav yapılacak. Her dersten 20 soru ve bu soruların cevaplandırılması için 40 dakika verilecek. Türkçe dersi saat 9’da, matematik dersi 10.10’da, Din kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi 11.20 de başlayacak.
TEOG 2017 27 Nisan oturumunun başlama saatleri ve derslerin isimleri ise şu şekildedir:
İlk gün olduğu gibi yine üç dersten ölçme ve değerlendirme yapılacak ve 20 soruya 40 dakika süre verilecek. Saat 9.’da Fen Bilimleri dersi, saat 10.10’da TC. İnkılap tarihi ve Atatürkçülük, saat 11.20 de ise yabancı dil sınavı yapılacaktır.
TEOG ne zaman Sorusunun Yanıtından Sonra Sırada TEOG İçin Önemli Noktalar
Yanlış cevabın doğru cevabı götürmediği bir uygulama var. Böylece soru çözerken yanlış cevaplarım korkusu en aza indirilmiş oluyor. Bu noktada öğrencinin dikkat etmesi gereken şey boş soru bırakmamasıdır. Doğru cevabı en yakın olabilecek seçeneğin işaretlemesi gerekir. TEOG sınavı diğer sınav sürelerine göre öğrenci için daha avantajlıdır. Her soruya iki dakika düşer. Böylece öğrencilerin soruları dikkatli bir şekilde okuyup özellikle paragraf metinlerinde konu bütünlüğüne göre doğru cevapları bulmaları gerekir. Aynı şekilde sayısal derslerde de soru kitapçığında yanlış yapılan çözümler silinip ilk baştan tekrar çözmeyi denemelidir.
TEOG Puan hesaplama nasıl yapılır?
TEOG, 700 tam puan üzerinden hesaplanır. Öğrencinin yılsonu başarı puanı (6, 7 ve 8. sınıflardaki ağırlıklı not ortalaması) toplamı birinci ve ikinci dönem Ağırlıklı ortak sınav ortalamasıyla toplanır ve ikiye bölünür. Çıkan sonuç yerleştirmeye esas puandır.