Gündem70 | Karaman Haber, Karaman Haberleri, Son Dakika Karaman Haberleri, Haber

Taşeli Bölgesindeki Öğrenciler Ailelerle Buluştu

Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığınca meslek lisesi öğrencilerinin okulda öğrendiklerini hayata geçirebilmeleri amacıyla uygulamaya konulan Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi kapsamında, Taşeli bölgesindeki öğrenciler önlüklerini giyip, ellerine malzemelerini alarak eğitim aldıkları bölüme göre ihtiyaç sahibi ailelerin evlilerini onardılar.

Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesi kapsamında öğrenciler, yaşlı, kimsesiz ve engellilere yardım eli uzatıyor.
Meslek lisesi öğrencileri, okulda öğrendiklerini hayata geçirerek hem pratik yapmalarına olanak sağlayan hem de hayır işlemelerine vesile olan proje sayesinde, ihtiyaç sahibi ailelerle buluştu. 
Bu kapsamda, Ermenek Fatma ve Nadir Haranioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Güneyyurt Gülay-Azim Uyar Çok Programlı Anadolu Lisesi, Ermenek Kazancı Çok Programlı Lisesi, Ermenek Mustafa Demirok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sarıveliler Yunus Emre Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Başyayla Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri öğretmenleriyle birlikte ziyaret ettikleri ailelerin evindeki sorunları tespit ederek önlüklerini giyip işin başına geçti.
Eğitim aldıkları bölüme uygun işleri yapmak üzere malzemelerini alan öğrenciler, kısa sürede evlerdeki sorunları giderdi. Öğrencilerden bazıları su, elektrik gibi tesisat işleriyle uğraşırken, bir bölümü de boya-badana yaptı, kırık dökük kapıları, eşyaları elden geçirdi. Öğrenciler, fırından televizyona kadar bozuk olan elektronik eşyaları da tamir etti.
Öğrenciler de proje sayesinde okulda öğrendiklerini hayata geçirirken ihtiyaç sahibi birine yardım etmenin keyfini yaşadılar.
 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.