Gündem70 | Karaman Haber, Karaman Haberleri, Son Dakika Karaman Haberleri, Haber

Bakan'dan Flaş Açıklama!

Gündem

Çevre ve şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’ da beklenen 7.2 şiddetindeki depreme hazırlıklı olunmadığını duyurdu.

Çevre ve şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’ da beklenen 7.2 şiddetindeki depreme hazırlıklı olunmadığını duyurdu. Bilim insanlarının 2030 yılına kadar 7.2 şiddetinde İstanbul’ da deprem olasılığının çok büyük olduğunu söylemelerine rağmen şu anda bir deprem olursa felaket olur diye ekledi.
Kayseri’ de düzenlenen “Gelecek Kayseri” temalı ödül töreninde açılış konuşmasını çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yaptı.  Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından düzenlenen geleneksel ödül törenine Akparti Kayseri’ den milletvekilleri İsmail Tamer, Vali Süleyman Kamçı, Hülya Nergis, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Ömer Gülsoy ve Kayseri Ticaret Odası Üyeleri katıldı.

İstanbul’ da deprem olursa hazırlıksız olunduğunda,  büyük bir felaket olacağının altını çizen Mehmet Özhaseki açılış konuşmasında terör konusundan  da bahsederek şunları söyledi;

“Doğu’da hendek kazarak saklanan teröristler vatandaşların evlerini tarumar edip evlerin içlerine el yapımı olan bombaları yerleştirdiler. Biz bu evleri ve o bombaları oralardan  temizliyoruz. Evleri yeniden yapmaya, yenilemeye çalışıyoruz. Bir yandan da deprem konusunda çalışmalar yapıp Türkiye’nin depreme hazırlıklı olması için çalışıyoruz. 6 şiddetinin üzerinde son yüzyılda 60 civarında deprem olmuş. 82 bin civarında  insan ölmüş. Özellikle ülkemiz  için Marmara depremi çok riskli ve tehlikeli. İstanbul’da deprem olursa bu bir felaket olur. Bilim insanları  2030 yılına  kadar en geç  Marmara’da deprem olacağını söylediler ve bu depremin  en az 7.2 şiddetinde olacağı da söyleniyor. İstanbul’ da deprem olursa buna hazırlık mıyız?diye sorduğumuzda, Değiliz. Bununla ilgili çalışmaları yapıyoruz. İnşallah insanlarımızın rahat etmesini de istiyoruz. Kadere de eyvallah diyorum ancak bunun çaresi de hazırlıklı olmak”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.