Gündem70 | Karaman Haber, Karaman Haberleri, Son Dakika Karaman Haberleri, Haber

Bebeğin Dış Sağlığı İçin Anne Ne Yapabilir?

Sağlık

Ülkemizde ağız ve diş sağlığına gereken önem verilmemektedir. Her gün dişlerini düzenli olarak fırçalayan, diş ipi kullanan, herhangi bir sorunu olduğunda bile diş hekiminin kapısını çalan yetişkin insanların oranı oldukça azdır.

Ülkemizde ağız ve diş sağlığına gereken önem verilmemektedir. Her gün dişlerini düzenli olarak fırçalayan, diş ipi kullanan, herhangi bir sorunu olduğunda bile diş hekiminin kapısını çalan yetişkin insanların oranı oldukça azdır.

Hal böyleyken bebeklerde diş bakımı önemsenen bir konu olmaktan hayli uzaktır. Kendi ağız ve diş sağlığına özen göstermeyen ebeveynlerden bebekleri için özveride bulunup gerekli bakımları yapmalarını beklemek, özellikle de süt dişleri nasıl olsa dökülecek düşüncesiyle hareket edildiğinden, neredeyse imkânsızdır. Halbuki dökülecek olsa bile sağlıksız dişlerin etkisi sadece ağız içinde kalmamaktadır ve neredeyse bütün vücudu etkileyecek sorunlara yol açabilmektedir.

 Anneler Bebeklerin Diş Gelişimi İçin Ne Yapabilirler?

 Bebeklerde diş gelişimi anne karnında başlar ve kalıcı dişler çıkana kadar devam eder. Bu nedenle anneler hamileliklerinin başından itibaren bu konuda hassas davranmalı ve bilinçli hareket etmelidir. Dengeli beslenme ile hem kendi sağlığına hem de bebeğin normal diş gelişimine destek olmalıdır. Bunun için günlük beslenmede A vitamini, C vitamini, D vitamini, Folik asit, B12 ve kalsiyum yönünden zengin gıdalara mutlaka yer verilmelidir. Bitkisel ve hayvansal gıdalar dengeli bir şekilde tüketilmelidir. Bebeğin ilk altı ay sadece anne sütü aldığını göz önünde bulunduracak olursak, emzirme döneminde de annenin beslenmesine dikkat etmesi önemlidir.

Anneler Bebeklerin Diş Sağlığı İçin Ne Yapabilirler?

Bebeğin dış sağlığı için anne ne yapabilir sorusunun yanıtı ve uygulaması çok basittir aslında. Bebeklerin dişleri çıkmaya başladığında anneler gazlı bez veya yumuşak bir fırça yardımıyla her besleme sonrasında dişleri temizlemelidir. Bir yaşına kadar diş macunu kullanmak uygun değildir, ancak bir yaş sonrasında bebekler için özel olarak geliştirilen ve yutulmasında bir sakınca olmayan bitkisel içerikli diş macunlarını kullanmak mümkündür.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.