Gündem70 | Karaman Haber, Karaman Haberleri, Son Dakika Karaman Haberleri, Haber

Panik Atak Nedir Belirtileri Nelerdir?

Sağlık

Panik atak önce ruhsal olarak daha sonra fiziksel olarak etkileri görülen bir hastalıktır. Panik atak aniden gelen endişe ve kaygı nöbetidir. Önce yoğun olarak başlar, ardından yavaş yavaş kaybolur. Ataklar genellikle ne zaman olacağı belli olmadığı için panik atak hastaları bir süre sonra acaba panik atak ne zaman gelecek endişesiyle beklemeye başlarlar.

Panik atak önce ruhsal olarak daha sonra fiziksel olarak etkileri görülen bir hastalıktır. Panik atak aniden gelen endişe ve kaygı nöbetidir. Önce yoğun olarak başlar, ardından yavaş yavaş kaybolur. Ataklar genellikle ne zaman olacağı belli olmadığı için panik atak hastaları bir süre sonra acaba panik atak ne zaman gelecek endişesiyle beklemeye başlarlar. Bazı insanlar genetik olarak panik atak geçirmeye yatkın olabilirler. Çoğunlukla, psikolojik kaynaklı bir hastalık olduğu için hastalar belli ortamlara girmek istemez ya da belli durumlarla karşılaşmaktan kaçınırlar.

Panik Atak Hastası Olmak

Panik atağı olan bir hasta evden çıkmak istemeyebilir, yardım almaktan korkabilir ve yalnız kalmak istemeyebilir. Aynı durum herkeste panik atağı tetiklemediği için kesin bir tetikleyici neden bulunmamakta. Fakat çoğu insan hayatının stresli döneminde bir iki kere panik atak yaşayabilir. Genellikle stresli durum ortadan kalkınca ataklar kesilir. Eğer iki atak arası süre azalıyorsa ve atak süresi artıyorsa bu duruma panik bozukluk denir.

Panik Atak Belirtileri Nelerdir?

Atak sırasında yaşanan yoğun duygular bir takım fiziksel durumlarla ortaya çıkar. Kalp çarpıntı yapmaya başlar, nefes alıp vermekte sıkıntı yaşanır, baş dönmesi ve göz kararması görülebilir. Panik atak geçiren hastalar atak sırasında ölecekmiş gibi hisseder. Panik atak hastaları atakları kalp krizi geçirmek gibi hissederler. Bu nedenle ölüm korkusu atağı iyice tetikler. Atak genellikle on dakikadan uzun sürmez. Ama atakla birlikte hissedilen baş ağrısı, baş dönmesi gibi fiziksel durumların geçmesi daha uzun sürebilir. Atakların süresinin on dakikayı geçmesi panik bozukluk belirtisidir. Panik atak geçiren hastalar genelde ölüm korkusu, kaçma isteği, delirme korkusu gibi birçok korkuyu aynı anda yaşarlar. Bu yüzden panik atak geçiren kişinin sakinleştirilmesi gereklidir.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.