Otomobillerin sürekli yeni modelleri çıkmasının yanı sıra teknolojinin de ilerlemesiyle elektrikli otomobiller çıktı. Aklı en çok kurcalayan tabii ki Elektrikli otomobiller nasıl şarj olur sorusuydu. Bu makalede sizlere bu soru hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.
İlk Olarak, Elektrikli Otomobillerin Eski Otomobillere Kıyasla Farkı Nedir?
Gayri elektrikli otomobillerden çıkan karbondioksit gazı çevre kirliliğine hava yoluyla sebep olmaktadır. Ayrıca bu otomobillerin yakıtları hem çevreye zarar vermekte, hem de yakıtı her yerde bulunamadığından ötürü ülke ekonomisine zararları da dokunabilmekteydi. Bilim insanları bu konuda 19. yüzyıldan itibaren çalışmalara koyuldu. Onların çalışmaya koyulmasını en büyük etkileyen düşünce kuşkusuz bilim kurgu filmleridir.
Elektrikli Otomobiller Nasıl Şarj Olur? Bataryaları Nasıldır?
Elektrikli otomobillerin depo alanı yüksek bataryaları vardır. Araç sahibi aynı gayri elektrikli otomobillerde olduğu gibi bir istasyon bulacak ve araç şarj ihtiyaçlarını oradan karşılayacaktır. Bu istasyonlar otomobillerin şarj ihtiyacını giderecek elektrik, bulunduracaklardır. Tahmini şarj dolumunun 30-40 dakika sürebileceği düşünülüyor. Tabii evde kullandığımız küçük bataryaların bir saatte dolduğunu düşünerek bu tahmine inanmamazlık etmemeli ve bu sistemin hayatı kolaylaştıracak yapıda olduğuna kani olmamız gereklidir.
Son Olarak Batarya Ömrü Ve Menzili Hakkında
Aziz okur bilge, bu bataryaların ömrü 5 ila 10 yıl arasında olabileceği tahmin ediliyor. Bu tahminlere de toplumca kaniyiz. Çünkü elektrikli cihazların hatta her yapının bozulabileceği yahut yenilenmesi gerekebileceği göz önünde tutulmalıdır. Ayrıca menzil ise son yıllarda Türkiye’mizde üretilen 0 yerli ve elektrikli otomobilin 85 km gittiğini hesaba katarsak bu menzil çok fazla daha ilerleme kaydedeceğini söyleyebiliriz. Yani elektrikli otomobiller bilim insanları sayesinde yavaş yavaş ilerleme kaydederek uzun menziller elde edecektir.