Peki, Hangi İşte Hangi Işık Kullanılmalıdır Birçok meslek birçok iş grubu bulunmaktadır. Yaşlarına, mekânlarına, işlevlerine göre birçok alanda sınıflandırma yapabiliriz. Psikolojik anlamda sınıflandırma yapmak şimdilik alt başlık içerisinde üst başlıklara seslenmek gibi olacaktır.
Hangi işte hangi ışık kullanılmalıdır? Sorusuna cevap olarak: Psikoloji, mimarlık, hukuk gibi kesin kurallarla ilerlemenin yanı sıra hayal dünyasına bilinçaltına hitap eden bu meslek grupları, kendilerine ait birer ofis kendine ait alandan başka bir alana şantiye, adliye, başka bir insan, gibi alanlara uğramak zorundadır. İnsanlarla iletişimde olan bu meslekler de güven duygusunu yaratacak olan uygun bir dekorasyon haricinde uygun bir görüntü algısı oluşturulmalıdır.
Yansımalı ışıklar giriş yerinde olabilir fakat ledli farklı renklerin uygun dekorasyona güven verici şekilde kullanılması öngörülmelidir. Örneğin bir psikoloğa gittiğimizde gözümüze vuran fazla ışık kalabalığından ziyade sakin bir tonda gelen ışığın görüntülerden akıp gitmesi yani şöyle söyleyecek olursak beyazdan maviye kayan bir ışık tonun az şiddette göz yormadan gelmesi güven ortamını oluşturacaktır.
Bir başka örnek vermek gerekirse hukukçu bir insan için kesin hatlarla kısıtlanmış alanlar vardır bu bir dava dosyası olabilir veya kendi kimliği olabilir. Bunun için en şiddetli renk olan kırmızıya kayan ışığın kendi alanında kullanılması, masanın diğer tarafında bulunan kişiye vuran mavi ışığın az fark edilebilir olması gibi. Tekil veya çoğul, resmi veya değil dünya üzerinde renklerin insan duygularına hitap etmesi, ışık ile küçük gölge oyunları yapmak güneşin yansımalarımıza silüet oluşturması olağan ama farkında olmadıklarımızdır.