Aile büyükleri dışarıda olumsuz hayat şartlarından dolayı çocuklarına internet kullanımı uygun görebilir, ancak bu yaşam haline gelirse çocuğu olumsuz yönde etkilemektedir.
Çocuklar internet ortamında gördüğü karakterleri, soyut ve somut olayları kendi hayatında uygulamaya onlar gibi konuşmaya onlar gibi hareket etmeye başladığı an olumsuzluklar beraberinde geliyor demektir.
Ne Yapılmalıdır?
Çözüm olarak çocuk gibi düşünmeli onları üzmeden hayatına müdahale etmeniz gerekmektedir. Onun hayatına belirli bir standart getirmeli bunu yaparken dikkatli olmalısınız. Aksi takdirde çocukla olan aile ilişkileri zedelenebilir. İnternet ortamına alışmadan kazandırmanız gereken alışkanlık ödül olarak vereceğiniz internettir. Odasını düzende tutması, yemeğini yemesi, yatağını toplamasına karşılık çocuğa küçük küçük internet aşılanabilir. Bu aşı yapılırken yine aile büyüklerin kontrolü altında ve fazla hissiyat vermeden gerçekleşmesi daha başarılı olacaktır.
Bu sayede çocuk büyürken hem teknolojiden geri kalmayacak hem de internetin verdiği zararlı içeriklerden uzak durmasını öğrenecektir. Sosyal medya küçük bireylerin yaşamında büyük yer kaplaması kötü bir alışkanlık durumu haline gelmeden çocuğa genel kültür, kişisel gelişimini sağlayacak oyunlar oynamasının hiç bir sakıncası bulunmamasından ziyade çocuklara daha çok artı bir gelişim olacaktır. Ağaç yaş iken atasözünden de anlayacağınız gibi küçük bireylerin hayatı şekillenirken dikkat edilmesi gerekir. Atılan herhangi bir yanlış adım çocuklarda ruhsal, karakteristik, kişisel gelişim ve davranış bozukluğuna meydan verecektir. Çocukları internet kullanması aile büyüklerinin kontrolünde fazla serbest bırakılmadan yapıldığı takdirde çocuk da bundan negatif yönde etkilenmeyecektir. Ancak ilerleyen dönemde bu çocuklar için baskıcı geleceğinden dolayı el sanatları, genel kültür, resim, kitap için kullanılması çocukların baskıcı olmasının önüne geçecektir.
Dikkat!
Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.
Üye Girişi Üye Ol