03 Mart 2017 Cuma 23:35
2 El Araç Kredisi Kaç Yasa Kadar?

Günümüzde araç sahibi olmak lüks olmaktan çıkıp artık bir gereklilik halini almıştır. Her ne kadar sıfır km araçlar gözümüze hoş gelse de fiyatların yüksek olması, 2 el araç piyasasını canlı tutmaktadır. 2 el bir araç almaya karar verdiniz, piyasayı araştırdınız size ve bütçenize uygun seçenekleri değerlendirirken bir ilana rastladınız; ‘’Sahibinde düşük km, temiz, bütün bakımları zamanında yapılmış kaçırılmayacak bir fırsat’’ ama nakit ihtiyacınız var. Üzülmeyin bankalar 2 el araçlara uygun taşıt kredileri veriyor. Tabi bunun için bazı kriterler söz konusu, bunların başında da almak isteğiniz aracın yaşı geliyor.

2 el araç kredisi kaç yasa kadar veriliyor?

2 el araçlarda kredi kullanabilmek için araç yaşı faktörü önemli. Ancak; taşıt kredileri için araç yaşı ile ilgili yasaların getirdiği bir kısıtlama ve zorunluluk olmaması bankalar arasında farklıklar oluşmasına neden olmuştur. 2 el araçlara bankaların hemen hepsi düşük faizli 48 ay vade ile taşıt kredisi verirken, almak istediğiniz aracın 5 ile 10 yaş arasında olmasını istiyor. 10 yaş üstü araçlar için taşıt kredisi kullandırılmıyor. Bazı bankalar maksimum 5 yaşa kadar araçlara kredi verirken bazı bankalar da vade sonu 10 yaşına kadar olan araçlara kredi veriyor. Ayrıca; aracın banka tarafından ipotek altına alınmasından dolayı kefil isteme pek görülmemektedir.

Bir diğer önemli husus

Bankalar almak istediğiniz taşıt fiyatının 0 üne kredi vermemektedir. 2 el taşıt kredilerinde kasko değeri 50.000 TL ye kadar olan tutarın % 70' ine kredi kullandırılırken % 30 peşinat olarak elinizde olması gerekiyor. 50.000 TL üzerinde olan tutar için iki aşamalı bir hesaplama yapılıyor. Yani 100.000 TL tutarındaki bir araca ilk 50.000 TL için % 70, geri kalan 50.000 TL içinde % 50 sine kredi kullandırılabiliyor.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 03.03.2017 23:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol