Bankamatik ya da şubelerden yapılan işlemlerin neredeyse tamamının bankanın internet sitesi üzerinden yapılmasına internet bankacılığı denir. Yaklaşık 15 seneden beri bu uygulama Türkiye'de kullanılmaya başlanmıştır. İletişim çağında olduğumuz 2000'li yıllarda fatura ödemek, mevduat takibi, yatırım işlemleri gibi birçok işlemin internet üzerinden gerçekleştirilmesi oldukça doğaldır.
İnternet Bankacılığı Ve Cep Şubesi Nedir İnternet bankacılığı uygulaması yıllar geçtikçe vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Bu uygulama sayesinde banka müşterileri tüm ödemeleri interaktif bir şekilde tamamlayabilirler. Su faturaları, doğalgaz faturaları, elektrik faturaları, GSM operatörlerine yapılacak ödemeler, şans oyunları ödemeleri, trafik cezaları internet bankacılığı ile halledilebilmektedir.
Bunlara ek olarak dolar ve Euro hesapları açıp kapatma, döviz alım ve satım, altın hesabı açıp kapatma işlemleri de kolaylıkla internet bankacılığı aracılığıyla yapılabilmektedir. Sınav ve üniversite harçları Atmlerin yanı sıra internet bankacılığı aracılığıyla da yapılabilmektedir. EFT, havale gibi para transfer işlemleri de internet bankacılığı aracılığıyla hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilmektedir.
Yatırım, nakit akış kontrolleri gibi yönetim birikim işlemleri ve para yönetimi internet bankacılığı üzerinden kolaylıkla yönetilebilmektedir. Buna ek olarak akıllı telefonlardaki cep bankacılığı uygulamaları da müşterilere bulundukları her yerden banka hesaplarına ulaşma ve işlem yapma şansı verir. Cep bankacılığı ya da başka bir deyişle cep şubesi internet bankacılığının bir uzantısıdır. Cep şubesi bankacılık alanında büyük kolaylık sağlayan bir başka seçenektir.
İnternet bankacılığına giriş için gerekli olan bir bilgisayar ve internet bağlantısı iken, cep bankacılığında tek gerekli olan şey internet bağlantılı cep telefonudur. İhtiyaç duyulan tüm bankacılık işlemleri o an cep telefonu üzerinden yapılabilmektedir. Kısacası bankaların cep şubeleri uygulamaları ve internet bankacılığı günlük hayatı kolaylaştıran parasal işlemleri halletmekte yardımcıdır. Gelişen teknoloji ve iletişim çağının hızı gelecek yıllarda çok başka özellikler ile bankacılık sektöründe gelişmeler görülebileceğini habercisidir.
e-karaman.com
Dikkat!
Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.
Üye Girişi Üye Ol