Bakan Müezzinoğu 2017 yılının ilk çeyreğinde taşeron işçilere kadro vermeye planladıklarını belirtti .Bakan yaptığı açıklamada" Türkiye’nin gelişen dinamiklerinden rahatsız olan ülkeler terörü besliyor. (Anayasa Değişikliği Teklifi) Külliyen karşı çıkmak ve millete bedel ödeten sisteme devam etmek yanlış. Toplumun bütün kesimleri tarafından sürdürülemez sıkıntılı bir sürecin olduğu kabul edilmeli. Bu yeni bir anayasa değil mevcut sıkıntılı sürece çözüm getiren bir değişiklik paketi. Biz AK Parti olarak millete bedel ödetecek değişiklik içinde olmayız. Milletin sorununu millete götürelim dedik. Rejim değişikliği kesinlikle söz konusu değil.
1 milyon 554 bin esnafımız bor yapılandırmasında faydalanmıştır.
Gezi olaylarıyla başlayan, 17-25 Aralıkla devam eden, terör hadiseleri, Rusya krizi, 15 Temmuz gibi birçok oyun ve tuzak kurdular. Türkiye yaşadığı bütün olağanüstü dönemlere rağmen ekonomi hedeflerinden vazgeçmiyor. Dövizle ilgili Türkiye üzerine oyunlar oynanıyor. Bazı kuruluşlar Türkiye’nin kredi notunu düşürüyor. Milli duyarlılık konjontürel yaşanan sıkıntıları aşmamıza vesile olacak. Gidişattan rahatsız olanların çıkardığı kalleşçe oyunları aşacak büyük bir millete sahibiz.
Esnafa İşsiszlik Fonu konusunda
Biz ona Ahilik Fonu diyoruz. İlk Bakanlar Kurulu’na sunulacak ve 2017’nin meclis gündeminde olacak. Hazırlıkları büyük oranda tamamladık. İstiyoruz ki küçük esnafımız mağdur olmasın.
Bireysel emeklilikte
Kültürümüzde israfın haram olduğu tasarrufun da teşvik edildiği var. Önemli olan yalnız bugünü değil, ileriyi düşünmek.2 aylık bir mecburiyet var ama sonra çıkma hakkı var.
Kıdem Tazminatı konusunda
Çalışan işçi kardeşlerimiz adına zayıf noktamız. çalışan kesimin yüzde 80’i kıdem tazminatından mahrum, bu da hakkaniyetsiz bir durum arz ediyor. Çalışanın kıdemi, işverenin cebinde birikiyor. Ona nedenle buna ayrı bir fon oluşturulması gerekiyor. Bütün tarafları hakkaniyetli bir sistemde buluşturmak istiyoruz. İş hayatına atılan herkes için bu fon geçerli olacak.(Taşeronların kadroya alınması) Bu konuya 2017’de bakacağız. çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekonomimizi toparlayıp önümüzdeki dönemde görüşeceğiz. Haklarını güvence altına alacağız ama bu memuriyet olmayacak.
Emeklilikte yaşa takılanlar için
Türkiye’nin ortalama emeklilik yaşı 52. OECD üyesi ülkeler emeklilerine ortalama 12 yıl maaş verirken biz ortalama 27 yıl maaş veriyoruz. Hiçbir OECD üyesi ülkede 65 yaşın altında emekli yok. Biz onların hiçbirinden daha zengin değiliz. Biz sistemi 2048’te 65 yaş olacak şekilde oluşturduk.
Banka Promosyonu Konusunda
Promosyon ile ilgili olarak da Başbakanımızı bekliyoruz. Reel rakamlar emeklilerimizin beklediği rakamlar değil. 1000-2000 arasında emekli maaşı alanların reel olarak banka hesaplarına göre alabilecekleri rakam 200 liranın altında. Böyle olunca Başbakanımız bankalardan biraz fedakarlık isteyecek. Kamuoyunda hayali rakamlar konuşuluyor. Emekliden yana bir pazarlık yapacağız." dedi
Taşeron İşçilere Kadro ne Getirecek
Taşeron işçiler kadroya geçtiklerinde aynı görevlerini yapmaya devam edecekler. öğrenim durumlarına göre uygun işlere kaydırılacaklar, her bir taşeron için 3 er yıllık sözleşmem yapılacak . ve 65 yaşını aşmış kişiler kadroya alınmayacaklardır. Emeklilikler 4A statüsüne göre olacak olup kamu perosoneli ile aynı maaşı alıp statüleri aynı olacaktır.
Dikkat!
Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.
Üye Girişi Üye Ol