21 Şubat 2017 Salı 17:48
Arsa Fiyatlarını Uçurdu

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden sonra İstanbul Boğazına yapılan son köprü Yavuz Sultan Selim köprüsü diğer köprüler de olduğu gibi şimdi bu bölgede yaşayan ya da emlak veya arsası olanlar için yeni bir rant kapısı oldu.

2013 Yılından Beri Fiyatlar Arttı

Yapımına 2013 yılında başlanması ile beraber Yavuz Sultan Selim köprüsü güzergahının üzerindeki tüm konutların fiyatları zamanla artmaya başladı. Ünlü bir emlak internet sitesinin verilerine göre, köprünün yapımına başlanan 2013 yılından günümüze kadar özellikle Arnavutköy ve Hadımköy mahallelerinde %89,9 oranında emlak fiyatlarında artış olduğu gözlenmiş. Bununla beraber Çatalca semtinde %55,7, Sarıyer bölgesinde 17 ve son olarak Beykoz’da %77,5 oranında bir artış oluşmuştur.

Bu bölgelerin metrekare fiyatları Yavuz Sultan Köprüsünün tamamlanması ile beraber her geçen yıl katlanarak artış göstermiştir. Çatalca semtinde satılık emlak metrekare fiyatlarında yüzde 4,9 oranında artış gerçekleşmiş ve bu durum fiyatlara metrekare başına 2,223 lira fiyat olarak yansımıştır.

Köprüye Komşu Ol, Zengin Ol

Ülkemizde ne zaman İstanbul’a yeni bir köprü yapılacağı haberleri dolanmaya başlasa mutlaka yapılması düşünülen bölgelerde bile konut fiyatlarında artış olur. Yavuz Sultan Selim köprüsünde de durum değişmedi. Köprüye yakın bölgede emlak sahibi olanların gayrimenkulleri bir anda hızlıca değer kazanmaya başladı. Köprünün bitimi ile bu fiyatlar tavan yapmış oldu. örneğin Beykoz’da metrekare fiyatları yüzde 42,9 oranında artış gösterdi.

Son Güncelleme: 21.02.2017 19:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol