Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda; İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Komiseri İçişleri Bakanlığı Uyuşturucuyla Mücadele Çerçevesinde hedefleri, yaptıkları ve analizleri ve İl Emniyet Müdürlüğünün faaliyetlerini içeren bir sunum gerçekleştirdi.
İl Jandarma Komutanlığından Albay Mustafa Kılıç uyuşturucu ile mücadele kapsamında İl Jandarma Komutanlığının faaliyetlerini anlattı.
Düzce Üniversitesi Öğretim görevlisi Dilek Demirezen ise bağımlılık hastalığı ve bu hastalıkla mücadelede yapılması gerekenleri anlattı.
Psikolok Zeynep Uran da YEDAM ve Koordinasyon kurulunun tanımını anlattı. Son olarak ise Yeşilay Düzce Şube Koordinatörü Yeşilay’ın tanıtımı ve faaliyetleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’da toplantıda bir konuşma gerçekleştirdi.
Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı toplantıda yaptığı konuşmasında; “Neredeyse hepimiz teknoloji bağımlısı haline geldik. Teknoloji bağımlılığı nasıl gençlerin sorunu ise gençler yanında bizimde sorunumuz haline geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir sözü var. “Bağımlılık, uyuşturucu en az terör kadar ülkemizin önündeki bir tehdittir.” Bunu her toplantımızda siz söyledik. Durumun önemini emniyet müdürlüğümüzün anlattığı sunumda gördük. Bu mücadele emniyet ile jandarmanın uhdesinde olan sadece onlarla yapılması gereken mücadele tarzı değil, bu mücadele topyekûn yapılması gereken bir mücadeledir. Toplumun tüm katmanlarıyla tüm temsilcileriyle herkesin birlikte yapması gereken bir çalışmadır. Anayasamızın 58. Maddesi bize bu görevi veriyor. Devlet gençleri alkol, bağımlılık, kumar, vb. kötü alışkanlıklardan korumakla yükümlüdür. İller idaresi kanunu ile de valilere bu görevi veriyor. Ayrıca sigara ile mücadele kanunu böyle bir görev veriyor. 2018-2023 yıllarını kapsayan Ulusal Strateji Belgesi bize böyle bir görev veriyor. Ancak böyle bir görevi topyekûn yapmamız gerekiyor. Bağımlılıkla mücadele aslında bağımlı olduktan sonra değil, olmazdan önce yapılması gereken bir mücadeledir. Bu mücadele kapsamında kurumlarımız ne yaptı birebir takip etmek suretiyle hangi kurum ne yaptı, aynı şekilde ilçe kaymakamlıklarımız da ilçelerde de yapılmak suretiyle neler yapıldığını her ay birebir takip ediyoruz. Düzce’de biraz daha farklı model geliştirdik. Adını da Düzce Modeli diye bir isimde koyduk. Kamu, Üniversite ve sivil toplum kuruluşları birlikteliği ile bu mücadeleyi yapmaktır. Kamu dediğimiz zaman başta Valiliğimiz olmak üzere belediyelerimiz, muhtarlarımız ve tüm kurumlarımızdır. Üniversitemizde geçen sene bağımlılıkla mücadele merkezini kurduk. Yeşilay ile birlikte geçen yıl bir protokol yapmak suretiyle YEDAM’ı kurduk. Ve üçlü bir yapı böyle gidiyor. Olmazsa olmazlarımız sivil toplum kuruluşlarımız, derneklerimiz ve muhtarlarımızdır. Düzce’de yaptığımız çalışmalar ses getiriyor. İki hafta önce Bağımlılıkla mücadele uluslararası sempozyumu gerçekleştirdik. Düzce’de bu mücadelenin gayet iyi yapıldığını sayın bakanımız Sarıkamış anma programları vesilesiyle Kars ve Ardahan illerinde andı. Önemli olan iyi şeyler yapıp ortaya koyabilmektir. Bu mücadele kapsamında öğretmenlerimize imamlarımıza eğitimler verdik. Çocuklarımızı spor satranç kitap okuma vb. meşgaleler bulmak suretiyle onlara güzel alışkanlıklar kazandıracağız ve kötü alışkanlıklardan uzak tutacağız. Bu manada cami gençlik merkezlerimizi yaygınlaştırıyoruz. Ben her toplantımızda diyorum bu bir mücadele onlar satmak dağıtmak gençlerimizi zehirlemek için uğraşacaklar, bizde yaptırmamak için canla başla uğraşacağız.” İfadelerinde bulundu.
Dikkat!
Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.
Üye Girişi Üye Ol