03 Ekim 2016 Pazartesi 17:21
Her şey EBA'  da, eba giriş 2016 2017

EBA' da neler var? EBA'da her şey var. Online eğitim destek sitesi ve kurs merkezi EBA, öğretmenlerin ve öğrencilerin bir numaralı eğitim sitesi. Eba giriş ile derslerinizle ilgili döküman indirebilir veya e kurs başvurusu yapabilirsiniz. 



Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde oluşturulmuş olan bu site sadece öğretmen ve öğrenciler için hazırlanmıştır. EBA(Eğitim Bilişim Ağı) Fatih projesinden sonraki en büyük eğitim projesidir. EBA' da kurslar, yarışmalar, dergiler, kitaplar, eğitim videoları ve daha birçok etkinlikler bulunmaktadır. İsterseniz bunlara tek tek bakalım.

EBA'da neler var bakalım:

E-DERGİ: Bu bölümde ulusal olarak yayınlanan ve öğretmenlerin yükledikleri okul dergileri bulunmaktadır. Site kullanıcıları her daim siteye giriş yaparak bu dergileri online olarak okuyabilir ve istedikleri dergileri indirebilirler. Kategori olarak bilim, genel, Milli Eğitim Bakanlığı dergileri, okul dergileri vb. alanlar vardır. Siz de dergilerinizi ve ya okul dergilerinizi sisteme yükleyip paylaşabilirsiniz. Eba giriş ile sisteme erişmek mümkün.

EBA DERS: Sınıf sınıf ders tekrarları, ders anlatımları ve pekiştirme videoları bulunmaktadır. Bu bölüm öğretmenden çok öğrenciye yöneliktir. Tüm dersler için dosyaların mevcut olduğu bu bölümde etkinliklerin çıktılarını alarak öğrencilere dağıtılabilir.

EBA VİDEO: Derslerin tümü ile ilgili tüm videolara buradan ulaşabilirsiniz. Eba video bölümüne kendi ders anlatımınızı da yükleyebilirsiniz( öğretmenler).

EBA SES: Eba ses'de ise çocuk şarkıları, masallar, sesli ders dosyaları gibi tüm kategorilerde ses dosyası mevcuttur. Öğretmenlerin bu ses dosyalarını ders anlatımında kullanmaları da mümkündür.

E-KİTAP: Alfabetik sıralanmış olarak tüm okulların kitaplarını bulmak mümkündür. Çok zengin kitap içeriğiyle e- kitap bölümüne bakmanızda fayda var.

EBA DÖKUMANLAR: Bu bölümde sizleri zengin içerik beklemekte. Bu bölümde derslerde kullanabileceğiniz birçok dökuman bulunmaktadır. Çıktı alarak çoğaltıp derste materyal olarak kullanmak mümkündür.

EBA YARIŞMA: Bu bölümde ise yarışmalara katılabilirsiniz. Ayrıca kendi yaptığınız yarışmayı da sisteme yükleyip paylaşabilirsiniz.

İÇERİK ÜRETME: En can alıcı bölümdür. Tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz sisteme katkı sağlayabiliyorlar. Nasıl mı? Tabi ki de dökuman, ses, video ve dergi içeriklerini sisteme yükleyerek. Daha birçok bölümü bulunmaktadır. Eba görseller, eba kurslar vb. sayılamayacak kadar çok içeriği bir arada barındırmaktadır.

 

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 03.10.2016 17:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol