Başkanlığını Öğr. Gör. Mehmet Çetin'in yaptığı panelde İslami İlimler Fakültesi öğrencileri Enes Erdem, Muzaffer Erdem Küçükturgut, Ali Çetin ve Selman Güneş panelist olarak yer aldı.
Sünnet ve Müslüman Kimliği
Panelin açılışını yapan Öğr. Gör. Mehmet Çetin, dinin koyduğu kuralların kaynağının 'nakil' başta olmak üzere 'akıl', 'duyu organları' ve son olarak da sufilerce kabul gören 'keşif'ten oluştuğunu söyleyerek Kuran ve Sünnet'in nakil kaynakların başında geldiğini belirtti.
Öğr. Gör. Çetin, Sünnet'in din pratiği ve Müslüman kimliği açısından önemli olduğunu ifade ederek Batılılaşma akımları doğrultusunda İslam camiasında baş gösteren Sünnet'i dini kaynaklar arasına almama akımına eleştiri getirerek "Sünnet'in sorgulanarak dinin tek kaynağının Kuran olduğu görüşünün savunulması ve Hz. Peygamberin referans alınmaması İslam için asla yeni bir hareket değildir. Unutulmamalıdır ki Sünnet, Kuran'ın Hz. Peygamber tarafından yapılmış bir yorumudur." dedi.
Panelde açılışın ardından öğrenciler tarafından "Kuran'ın Sünnete Verdiği Değer, Şia'ya Göre Sünnetin Yeri, Hz. Peygamber'in Fonksiyonu ve Sünnetin Değeri, Teşrii Değer Açısından Sünnetin Konumu" başlıkları altında sünnete ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
Panelin ardından mayıs ayı süresince İslami İlimler Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen beş ayrı panelde sunum yapan öğrencilere KMÜ Rektörü ve İslami İlimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mehmet Akgül tarafından plaket verildi. Etkinlik, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Dikkat!
Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.
Üye Girişi Üye Ol