08 Aralık 2016 Perşembe 01:41
İkinci el araba almadan önce kontrol nasıl yapılır?

e karaman - Malumunuz ki sıfır araba almak ülkemiz şartlarında zorlaştı. ÖTV, KDV derken sıfır arabaların vergilendirmesi son günlerde güncellendi.

 Ülke insanımızın alım gücü sıfır araba almaya elverişli olmayınca gözler 2. el arabalara döndü. Araba nerdeyse her evde, aile fertlerine gerekli hale geldi gelmesine ama hem iyi, hem kaliteli, hem az yakan, hem tamirci ya da servis masrafı çıkarmadan sorunsuz binilecek sonrasında ise ola ki satmaya karar verdiğimizde de bize satışından kâr yaptıracak bir araba sahibi olma işi nasıl olacak?

 Üstelik nerdeyse hurdaya çıkmış arabaları biraz cilalayıp temiz araba gibi gösteren, satıcısından az yakıyor denerek aldığınız arabanın benzinine yetişemeyince aslında kandırıldığını sonradan fark edecek kadar güvensiz bir ortamda gerçekten iyi bir arabaya nasıl sahip olursunuz?

İşte Araba Alıcılarına Öneriler

1-) Arabayı görür görmez aman ha dış görünüşüne aldanmayınız. Asıl olan motoru ve kaza anlarında sizi en az tehlikeyle işin içinden çıkarabilecek kapasitede olmasıdır. Bunun için ABS, emniyet kemerleri, fren sistemi, airbag, göstergeler gibi akşamların çalışması önemlidir. Arabanın metal yüzeyinin kalitesi de çok önemlidir. Ucuz ama güzel bir arabaya binmek istiyorsanız, herhangi bir kaza anında teneke gibi eğilip bükülecek, hayatınızı riske edecek arabalar da mevcut tabi.

2-) Mümkün mertebe, arabanın plakasından, arabanın daha önce kazası, hasar kaydı olup olmadığına baktırmak gerekiyor. Çünkü bu, fiyatı etkileyen bir faktördür. (sms ile sizi bilgilendiren böyle bir hizmet mevcut)

3-) Eğer çocuğunuz varsa, arabanın çocuk kilidi gibi çocukların hayatını garantiye almak için kurulmuş sistemli arabaları düşünebilirsiniz.

4-) Arabanın piyasa değerini, internette büyük ilgi gören araba satış sitelerinde araştırabilir, etrafınızda konuyla alakadar olan insanlara sorarak piyasa araştırması yapabilirsiniz.

5-) LPG ile kullanılan araçların halk arasında daha az yaktığı kanısına varılmış olsa da, tehlikeye davet çıkardığı gerçeğini unutmamalıyız.

6-) Araç ölçme cihazlarıyla, bilgisayar sistemiyle aracın motor durumunu ve hasarlarını gösteren hatta bunları raporlayıp size gösteren yerler var. Aracı bu şirketlere götürebilir yahut motor, kaporta ustalarına da göstererek işinizi görebilirsiniz. İkinci el araba almadan önce kontrol nasıl yapılır ​​​​​​diye merak edenler alıcılara faydalı olabilecek bir kaç püf noktaya değindik.

özel haber / e-karaman

Son Güncelleme: 08.12.2016 01:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol