27 Kasım 2016 Pazar 18:11
Rezene Nedir,  Faydaları Nelerdir?

Rezene Nedir? Rezenenin tohumları ezilerek ve sonrasında suda kaynatılarak rezene çayı elde edilmektedir. Rezene çayı bitkisel çay olarak Çin, Hindistan ve Ortadoğu’da çok eski zamanlardan beri kullanılmalıdır. Rezene çayının tadı ve kokusu meyan köküne benzemektedir.

Rezene birçok madde ve element bakımından oldukça zengindir. İçinde bol miktarda kalsiyum, sodyum, potasyum, fosfor ve magnezyum bulunmaktadır. Ayrıca rezene A ve C vitaminleri bakımından da zengin bir bitkidir. Rezenenin hem yaprakları hem de tohumları sağlığa oldukça faydalıdır.

Rezene hem mutfaklarda hem de sağlık için kullanılmaktadır. İnsan sağlığına oldukça faydalıdır. Rezene solunum yolu hastalıklarında nefes açıcı sprey olarak kullanılabilir. Rezenenin insan sağlığında çok büyük faydaları bulunmaktadır. Rezene ayrıca gaz giderici, balgam söktürücü ve antioksidan görevi görmektedir. Rezenenin tohumu göz sağlığı için de çok önemlidir. Gözlerin daha keskin görmesine ve gözlerdeki mikropların öldürülmesi için etkilidir. Rezene bakterileri öldürmede çok etkilidir. Bu yüzden bakterilerden kaynaklanan bütün hastalıklara karşı düşmandır. Rezene insan vücudunu kuvvetlendirmektedir. Rezene tohumları antioksidan bakımından çok zengindir.

Rezene doğal antibiyotik görevi görmektedir. Bu yüzden bir çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır ve ayrıca bu hastalıkları da önlemektedir. Rezene deride ve ciltte oluşan enfeksiyon hastalıklarına karşı da iyi gelmektedir. Rezene sindirim sisteminde, kanserle mücadelede, kolesterol ile savaşmada, gazı gidermede etkilidir ve kırmızı kan hücrelerinin de çoğalmasına yardımcı olmaktadır. Rezene ayrıca kalp hızı ve kan basıncını da düzenlemektedir.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 12.02.2017 00:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Messi 2016-12-25 22:25:02

Haber