26 Eylül 2016 Pazartesi 06:32
Safra Kesesi Ameliyatı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

e-karaman haber - Safra kesesi ameliyatı iki yöntemle yapılmaktadır. Safra kesesini açık ameliyat ile gerçekleştirebilirler. Yani Klasik teknik ile yapılan bir ameliyattır. Diğer bir yöntem ise Kapalı safra kesesi ameliyatıdır. Kapalı yöntemdeki ameliyatın laparoskobik bir teknik ile gerçekleşmesidir. Ama günümüzde en çok kullanılan ameliyat tiplerinden tercih edilen laparoskobik teknik ile yapılan kapalı ameliyattır. Safra kesesi karaciğerin alt yüzünde bulunmaktadır. Yaklaşık 7-10 cm uzunlukta bulunmaktadır. Safra Kesesi Ameliyatı Hakkında Bilmeniz Gerekenler konusunu detaylandırırsak, karaciğerimizde salgılanan şeyler safra kesesinde depolanarak yoğunlaşmaktadır. Yağlı yemeklerin vücudumuzdan sindirilmesini sağlar. Günümüzde en yaygın olarak safra kesesinin içerisinde bulunan taşların dökülmesi sonucu ameliyat oluyorlar. Fakat insanların gözünde hep taş dökülmesi olarak da bilindiği için o yüzden ameliyat olduklarını sanıyorlar. Tıpta bu ameliyat öncelikle safra kesesinde bir hasar oluştuğu için ameliyat yapılmaktadır.

Safra kesesinin şekli armuta da benzemektedir. Safra kesesinde taş dökülmesi sonucu ile yapılan ameliyatlar sorunu çözmemektedir. Bu yüzden safra kesesinin tamamıyla alınması gerekmektedir. Ameliyat olmadan önce safra kesesinin sorununu ortaya koymak için öncelikle ultrasondan bakılmaktadır. İlaçlı filmler çekilerek sorun olup olmadığı bakılmaktadır. Oluşan taşların ilaç ile bir tedavisi bulunmamaktadır. Bu yüzden tek çözümü ameliyattır. Safra kesesinin tamamı alındığından dolayı hastalarda korku meydana gelmektedir herhangi bir sorun olur mu düşüncesi ama safra kesesi alındığında herhangi bir sorun ile karşılaşmasınız.

Fakat korku sonucu ameliyatı geciktirirseniz safrada tıkanıklık ortaya çıkar buda sizde sarılık meydana gelmektedir daha çok gecikirseniz ölüm ile burun buruna olmuş olursunuz. Ameliyat sonrası 2-3 gün içerisinde iş başı yapabilirsiniz. Hastanın durumuna göre bir gün içerisinde ya da yarım gün içerisinden hastaneden ayrılabilir. Hastalığın tekrarlanma gibi bir lüksü yoktur çünkü safra kesesinin tamamı alındığından dolayı taş oluşumu tekrarlanmamaktadır. Ne kadar erken teşhis o kadar sağlıklı bir hayat.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 26.09.2016 06:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol