17 Eylül 2016 Cumartesi 09:54
Seo Nedir?

e-karaman - Seo, arama motorunda aranan web sayfalarının daha kolay bir şekilde aranmasını sağlayan bir nevi aracıdır. Şöyle de diyebiliriz, arama motoruna istediğimiz kelimeyi yazdıktan sonra yavaş ve sorunlu bir şekilde değil kolay ve hızlı bir şekilde aranması da diyebiliriz. Seo olarak kısaltılmış hali olan bu kelimenin açılımı ise ''Search Engine Optimization'' olarak adlandırılır.

Arama motorunda arama yaparken sonuçlar listelenir. Listelenmeye destek sağlayan şeyler matematiksel ve algoritmik bir yapı olmasıdır. Bu sebeple webi geliştirmekte olan kişiler çok dikkat ve titiz içinde oluştururlar. İnternet kullanıcı sayısının artması, hem gücünün artmasına ve hızla yayılmasına katı sağlamıştır. Seo Nedir konusunu detaylandırırsak;

Seo Optimizasyonu Nedir?

Google üzerinde Google'a ait olan botların websiteleleri taramasıdır. Her ne kadar kaliteli bir site sahibi olursanız olun başka web sitelerinin içeriği kötü olanlar web sitenize geçebilir.

Seo Nasıl Yapılır?

Seo uygulamasını yapma aşamasında başarı için 3 temel konu vardır. İstediğiniz şekilde başarıyı ya hiç elde edemezsiniz ya da başarılı olma aşaması çok uzun sürebilir. Bunlar, arama botuna göre uygunluk, site içinde ve site dışında seo çalışması ve kullanıcının deneyimi. Kısaca bunlardan bahsetmek gerekirse, arama botlarına göre uygunlukta sahip olduğunuz sitenizin kolay aranıyor olması gerekmektedir.

Site içinde ve site dışında seo çalışması ise, adından da anlaşıldığı gibi sitenizin içerisindeki arama motorunun optimizasyonunu ifade etmektir. Son olaraktan kullanıcın deneyimi ile ilgili bahsedelim. Site sahibinin veya seo uzmanlarının en bilindik ve en çok yapılan hatası kullanıcı deneyimlerini bir hiçe sayıp sadece çalışmalara yönelmesi. Web sitenize gelecek olan kişilere kaliteli ürünler sunamazsanız, sayfa ziyareti, sayfayı terk etme ve siteniz içinde gezinilen sayfa sayısı düşecektir. Böyle bir işe kalkıştıysanız oldukça dikkatli olmanız gerekiyor.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 17.09.2016 09:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol